Składniki (porcja dla 2 osób):
- opakowanie ulubionego mixu sałat (lub porwana na kawałki sałata lodowa)
- 100 g łososia ugotowanego na parze i wystudzonego
- 100 g sera z camembert pokrojonego na plasterki
- pół wyfiletowanej pomarańczy
- 1/3 zielonego ogórka pokrojonego na półplasterki
- 4 łyżki prażonych pestek słonecznika
na sos:
- sok z połowy pomarańczy
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- łyżeczka musztardy
- szczypta soli, pieprzu i chilli
Przygotowanie:
- Umytą sałatę ułożyłam na talerzach.
- Dodałam pokrojoną na kawałki pomarańczę, ser, pokruszonego na kawałki łososia i ogórka.
- Posypałam pestkami słonecznika.
- Przygotowałam sos: sok z pomarańczy wymieszałam z oliwą i musztardą, doprawiłam solą, pieprzem i chilli.
- Chwilę przed podaniem polałam sałatę przygotowanym sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz