Składniki:
- 4 szklanki obranej, oczyszczonej i startej na drobnych oczkach dyni
- 100 g (przed ugotowaniem) kaszy jaglanej, ugotowanej wg przepisu na opakowaniu
- jedna marchewka, starta na drobnych oczkach
- litr tłustego mleka
- 3 łyżki miodu
- pół łyżeczki cynamonu
- szczypta gałki muszkatołowej
- szczypta kardamonu
Przygotowanie:
- Dynię i marchewkę gotowałam do miękkości na mleku (około 15-20 minut).
- Dodałam ugotowaną kaszę jaglaną i przyprawy, gotowałam jeszcze przez chwilę.
- Całość wystudziłam i zblendowałam na gładki krem.
- Gotową zupę dosłodziłam miodem.
CIEKAWY ,PYSZNY PRZEPIS ;COŚ DLA MOICH DZIECI ...CHĘTNIE WYPRÓBUJĘ ;) ZAPRASZAM NA MOJĄ WERSJĘ JAGLANKI NA SŁODKO:POZDRAWIAM
OdpowiedzUsuńhttp://gotujenacodzien.blogspot.com/2014/05/kasza-jaglana-na-sniadanie.html
Kremu na słodko z dyni jeszcze nie jadłam... :)
OdpowiedzUsuńSezon na dynię w pełni :) Wszyscy robią krem z dyni a ja jednak mam opory ... ale muszę przyznać, że ten wygląda smacznie :) Obserwuję i zapraszam do mnie :)
OdpowiedzUsuń