Składniki:
- 2 pstrągi
- skórka otarta z jednej cytryny
- posiekany pęczek natki pietruszki
- 2 łyżeczki posiekanego koperku
- pół cebuli pokrojonej w kosteczkę
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki masła
- sól, pieprz
Przygotowanie:
- Rybę dokładnie umyłam i osuszyłam.
- Cebulkę wymieszałam z pietruszką, koperkiem i masłem, doprawiłam solą i pieprzem. Powstałą mieszanką nafaszerowałam ryby.
- Pstrągi ułożyłam w naczyniu żaroodpornym, skropiłam delikatnie oliwą i posypałam solą, pieprzem i skórką cytryny.
- Piekłam około pół godziny w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
- Podawałam z domowymi frytkami i warzywami z patelni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz