Dzisiaj ciekawy pomysł na śniadanie lub kolację. Z zewnątrz chrupiące, z środkiem kryjącym ciągnący się ser i parówkę.
Składniki:
- 3 parówki, przekrojone na pół
- 6 plasterków sera żółtego
- 6 kromek chleba tostowego z odkrojonymi skórkami
- bułka tarta (ok. 6 łyżek)
- 2 łyżki wiórków kokosowych
- sól
- pieprz
- jajko
- olej do smażenia
Przygotowanie:
- Bułkę tartą wymieszałam z wiórkami kokosowymi, szczyptą soli i pieprzu.
- Kromki chleba cienko rozwałkowałam.
- Jajko rozmieszałam w miseczce.
- Na każdą rozwałkowaną kromkę ułożyłam plasterek sera i pół parówki, zawinęłam w rulonik i panierowałam (obtaczałam najpierw w jajku, a potem w bułce z wiórkami).
- Smażyłam z każdej strony do zezłocenia na rozgrzanej patelni.
Świetny pomysł, muszę coś takiego zrobic.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie.