Składniki:
- dwie duże łodygi rabarbaru, pokrojone na małe kawałki
- trzy łyżki cukru trzcinowego
- pesteczki z jednej trzeciej laski wanilii
- szklanka mleka
* dodatkowo - do podania:
- szczypta cynamonu
Przygotowanie:
- Pokrojony rabarbar poddusiłam z cukrem i wanilią.
- Gdy rabarbar był już miękki wystudziłam go i zblendowałam na gładką masę, dodając mleko.
- Koktajl przelałam do kieliszków i posypałam szczyptą cynamonu.
Co to za ciasteczka? Prześlicznie poddane :)
OdpowiedzUsuńTe ciasteczka to moje zbożowe ciasteczka z tego przepisu http://kulinarny-pamietnik.blogspot.com/2014/05/ciasteczka-zbozowe.html, do koktajlu pasowały idealnie :)
UsuńMniam, musiał smakować wspaniale, szczególnie w towarzystwie takich ciasteczek :)
OdpowiedzUsuń