Składniki:
- pół główki małej białej kapusty, drobno poszatkowanej
- średniej wielkości marchewka, starta na tarce o grubych oczkach
- mały por (biała część), pokrojony na półplasterki
- łyżka koperku
- sól
- pieprz
- sos: łyżka soku z cytryny, łyżka koncentratu pomidorowego, łyżka oliwy z oliwek, pół łyżeczki musztardy, pół łyżeczki cukru
Przygotowanie:
- Poszatkowaną kapustę przełożyłam do foliowej torebki i kilkanaście razy uderzyłam w nią tłuczkiem do mięsa, aby zrobiła się miękka.
- Pora przelałam wrzącą wodą, aby zmiękł.
- Składniki na sos wymieszałam.
- Kapustę, marchewkę, pora i koperek przełożyłam do miski, zalałam sosem i wymieszałam. Doprawiłam solą i pieprzem do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz