Składniki:
- pęczek zielonych szparagów
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- cztery jajka
- pół łyżeczki soli
- Szparagi umyłam i delikatnie obrałam, zaczynając na wysokości ok. 5 cm od czubka.
- Stwardniałe końce odłamałam.
- Naczynie żaroodporne wysmarowałam oliwą z oliwek, ułożyłam szparagi i posmarowałam je lekko oliwą.
- Wstawiłam do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni i po 5 minutach obróciłam szparagi na drugą stronę i piekłam jeszcze przez 3 minuty.
- Po tym czasie do szparagów wbiłam jajka, lekko posoliłam i zapiekałam przez 5 minut (tak, aby białko się ścięło).
Zapraszam do udziału w konkursie:
OdpowiedzUsuńhttp://www.fochygochy.blogspot.com/2014/05/konkurs-z-ksiazka-w-tle.html