Kulinarny Pamiętnik

czwartek, 20 marca 2014

Pasta kanapkowa z brokuła i fety

Dzisiaj kolejna propozycja na pastę kanapkową, tym razem z brokuła i fety. Smakuje zaskakująco dobrze - dosyć mdły brokuł przełamany zostaje słoną, intensywną fetą.




Składniki:
  • 1 ugotowany brokuł
  • pół kostki sera feta
  • łyżeczka majonezu
  • pieprz

Przygotowanie:

Ostudzonego brokuła zblendowałam z pokruszoną fetą, wymieszałam z łyżeczką majonezu i doprawiłam pieprzem do smaku (pasty nie soliłam - feta jest wystarczająco słona).



3 komentarze:

  1. Pyszna pasta i genialny sposób podania ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. Kurde, robię!
    Będzie na śniadanie!
    Dzięki za pomysł.

    OdpowiedzUsuń
  3. Jaka prosta i ciekawa pasta:-) Super przepis, pozdrawiam:-)

    OdpowiedzUsuń